0513 436 474 Neem gerust contact op

Molkwerum, 1916

Geen provincie in Nederland waar koek zo belangrijk is als Friesland. Molkwarder Koeke symboliseert het verhaal over hoe Friesland dé koekprovincie van ons land werd. Waar de straten van het Friese dorpje Molkwerum ruim honderd jaar werden gedomineerd door de heerlijke geur van vers gebakken koek.

Boerenzoon Cornelis de Boer nam hier in 1916 de oude bakkerij van zijn tante over. Waar hij met oneindige passie sleutelde aan de receptuur, totdat hij vond dat perfectie was bereikt. Zo kreeg Cornelis het voor elkaar om op kleine schaal een reeks ambachtelijke koeken te produceren, die consistent zijn in kwaliteit. Een smaak die je tot op de dag van vandaag meevoert in je herinneringen terug naar vroeger. De momenten bij ‘pake en beppe’ (opa & oma) aan de keukentafel, met een kop thee en een heerlijk stuk échte koek. Zo herkenbaar, dat Molkwarder Koeke nu is versmolten met het DNA van praktisch iedere trotse Fries.

In een eeuw tijd is Molkwarder Koeke flink gegroeid, met de verhuizing naar een moderne bakkerij in Joure als resultaat. Desondanks geloven wij erin, dat hedendaagse koekproductie uitstekend hand in hand kan gaan met de termen vers en authentiek. Wij geloven dat het verschil tussen een handgemaakte koek en een fabriekskoek overduidelijk te proeven is. Daarom beloven wij om nooit van onze ambachtelijke bereidingswijze af te stappen. Dat is ook waarom we áltijd met nauwkeurige productie zonder voorraden zullen blijven werken, voor optimale kwaliteit. Via onze vertrouwde en unieke receptuur, willen wij iedereen in Nederland de mogelijkheid bieden om het échte Friesland te beleven. Vanuit deze overtuiging hebben wij de ambitie om de grootste en lekkerste authentieke koekenbakker van Nederland te worden, als we dat niet al zijn.

Uniek

Uniek

Molkwarder Koeke maakt gebruik van een unieke receptuur, al meer dan 100 jaar.

Vers

Vers

Wij werken zonder voorraden en daarom bieden we jou de optimale koekbeleving.

Nostalgisch

Nostalgisch

Iedere Fries (her)kent Molkwarder Koeke. Voor velen doet dit denken aan vroeger.

Onze producten in jouw winkel?

Onze producten in jouw winkel?

We bespreken de mogelijkheden graag met je!